De Oscar Moenstrofee

Een bijzondere 26e speeldag in de Eredivisie. PSV wint en de rest van de ploegen in de subtop laten punten liggen. De competitie is beslist. Weinig doelpunten, veel gelijke spelen en hoofdrollen voor de scheidsrechters. Wij nomineren voor u deze week Jan Wegereef en Roelof Luinge.

Jan Wegereef

AZ-Ajax had een leuke pot kunnen worden. Zo een van erop of eronder. Zo'n wedstrijd waarvoor je bij wijze van spreken vroeg op staat op zondag, om maar niets te hoeven missen. Het werd dus helemaal niks. Vooral vanwege Jan. Veel van zijn beslissingen waren discutabel. Inworpen voor de ene of de andere partij, achterballen of corners, telkens leek Jan de enige die het goed zag. Die eerste gele kaart voor Edgar Davids was volslagen belachelijk. En dat doelpunt voor AZ had natuurlijk nooit geteld mogen worden. Jan had zijn middag niet. Na afloop, geconfronteerd met de tv-beelden, bleef hij volhouden dat hij het goed gezien had. Je kan als scheids natuurlijk niet toegeven dat je niet onfeilbaar bent.

Roelof Luinge

Roelof Luinge Luinge mocht ADO-Feyenoord leiden. En ook Roelof zat er een paar keer goed naast, vooral bij het al dan niet toekennen van een penalty. Die "handsbal" van Bahia, dat was wel heel flauw om de bal daarvoor op de stip te leggen. Te meer daar hij in de eerste helft een overduidelijke overtreding op Charisteas binnen de zestien onbestraft liet. Luinge heeft een grote naam opgebouwd in Nederland; zo'n naam moet je hooghouden.

De stembus is gesloten. Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve