De Champions League

De achtste finales van de Champions League waren erg leuk. Eindelijk - dat gedoe met al die wedstrijden in de groepsfase die meestal nergens over gaan is maar niks. Knock-out-wedstrijden blijven toch het leukste om naar te kijken.

Memorabel was natuurlijk dat ultrasnelle doelpunt bij Bayern-Real Madrid. Madrid had de aftrap, en binnen 10 seconden scoorde Makaay voor Bayern!

Ook heel mooi waren de opstellingen van Arsenal en PSV. Bij Arsenal stond geen enkele Engelsman in de basis. Bij PSV precies één Nederlander (Cocu). Het pan-Europese, om niet te zeggen mondiale, karakter van topvoetbal kan nauwelijks beter worden geïllustreerd.

Door naar de volgende ronde: Manchester, Bayern, PSV en Milan. We hadden al Liverpool, Chelsea, Valencia en Roma. Dat is al een paar jaar de situatie: het zijn de Engelse, Italiaanse en Spaanse topploegen die de dienst uitmaken, met af en toe nog Bayern, Lyon en PSV erbij.

Reacties

Unknown zei…
De Spaanse topploegen (Barca en Real) liggen er dit jaar al uit.
Anoniem zei…
De kwartfinalisten van de vorige editie: AC Milan, FC Barcelona, Arsenal, Olympique Lyon, Internazionale, Benfica, Juventus, Villarreal

Alleen AC Milan lukt het dus 2x op rij.

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve