De Oscar Moenstrofee

Feest op deze 28e speeldag in de Eredivisie: onze hoofdrolspeler mocht voor het eerst deze competitie de wei in. Dat we dit nog mogen meemaken! Moeiteloos kunnen we u de volgende spelers presenteren voor de nominaties van deze ronde: ADO-aanvaller Eljero Elia, RKC-doelman Erwin Lemmens, Twente-middenvelder Luke Wilkshire, AZ-middenvelder Nordin Boukhari, en, natuurlijk, PSV-doelman Oscar Moens himself.

Eljero Elia

Eljero EliaVoor ADO Den Haag zijn het nog steeds zware tijden. Deze week een negatieve hoofdrol voor Eljero Elia. Als invaller voor Ricky Hoogendorp mocht hij de tweede helft spelen. Het werd geen succes. Met een fraaie fopduik verdiende hij al een mooie gele kaart. En nadat in de slotminuut van de uitwedstrijd tegen Vitesse een al nagenoeg zekere overwinning toch nog uit handen was gegeven, liet hij zich gaan. Met een oliedomme overtreding in de blessuretijd pakte hij mooi zijn tweede kaart. Je wilt toch niet met lege handen van het veld af.

Erwin Lemmens

Erwin LemmensRKC is een fijne ploeg om in de Eredivisie te hebben. Elke week wel iets om van te genieten, elke week wel een nominatie. Deze week gaat alle aandacht uit naar de Belgische doelman, Erwin Lemmens. De manier waarop hij het lage schot van de Heerenveense verdediger Hansson tussen de benen door liet glippen was van grote schoonheid (1-0), de enige goal van de wedstrijd. De zaterdagavond van Erwin kon helemaal niet meer stuk toen hij in de tweede helft met een bebloed hoofd en een gebroken neus het veld moest ruimen, na een harde botsing met diezelfde Hansson. Wellicht dat uw stem hem weer wat kan opvrolijken.

Luke Wilkshire

Luke WilkshireTwente zou Ajax eens een zware middag bezorgen. Twente draait erg lekker en Ajax maakt moeilijke tijden door. Alle signalen stonden op "rood" voor Ajax. En het zou inderdaad een moeilijke middag zijn geworden voor de Amsterdammers, ware het niet dat Twente-middenvelder Luke Wilkshire niet helemaal bij de les was. Aan alle kanten liet hij zich aan de rechterkant van het veld voorbijlopen door de ene na de andere Ajacied. De wijze waarop de Amsterdamse gelijkmaker tot stand kwam was karakteristiek: Emanuelson mocht vrij het hele veld oversteken, Wilkshire was in geen velden of wegen te bekennen. Alle gelegenheid voor Urbi om de bal voor te zetten. Die voorzet leek nergens op, maar via het been van Wilkshire kwam de bal toch nog bij Huntelaar, die daarop eenvoudig kon scoren. De Twentse "thrill was gone" en Ajax won eenvoudig, ietwat geflatteerd met 4-1. Twente heeft een erg leuke ploeg, maar op dit niveau kan Luke niet helemaal mee.

Nordin Boukhari

Nordin BoukhariIn de UEFA-Cup-wedstrijd tegen Newcastle was Nordin al weinig gelukkig met zijn acties. En vanmiddag in de thuiswedstrijd van zijn club AZ tegen Feyenoord was het wederom "ham 'n eggs". Het ene na het andere persoonlijke duel ging verloren, volkomen mislukte doelpogingen, simpel balverlies op cruciale momenten. Het kan niet anders of op trainingen moet hij de meest geweldige dingen laten zien. Want anders is het niet te begrijpen dat een voetbalkenner als Van Gaal hem wekelijks weer in de basis laat starten (en spelers als Cziommer en Koevermans op de bank laat beginnen). Boukhari is de verpersoonlijking van het "net niet".

Oscar Moens

Oscar MoensPSV heeft een druk programma. En de spelers raken vermoeid, zo tegen het einde van dit lange seizoen. Pijntjes hier, blessure daar. Zo ook keeper Gomes. Hij juichte zo enthousiast bij de gelijkmaker van Alex in de CL-wedstrijd tegen Arsenal dat hij zich daarbij blesseerde. En dus mocht vanmiddag onze held Oscar Moens onder de lat staan in de uitwedstrijd tegen Excelsior. En, het moet gezegd, Oscar keepte oké. Hij hield de nul. Maar, en dat is ook bijzonder, ook de verdediging van Excelsior hield de nul, voor het eerst dit seizoen. En dus eindigde de wedstrijd in 0-0. Twee punten verlies voor PSV in de race naar het kampioenschap. En, erger nog misschien, Alex moest geblesseerd het veld verlaten met naar het zich laat aanzien een zware kwetsuur. Al met al een vervelende middag voor de aanstaande landskampioen. Oscar zal zich iets meer hebben voorgesteld van zijn rentree op het veld.


De stembus is gesloten. Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem