De Oscar Moenstrofee

De 27e speeldag in de Eredivisie was er weer één die in Amsterdam en omstreken niet licht vergeten zal worden. Maar ook elders konden we bijzondere uitslagen noteren. En er waren ook weer voldoende memorabele momenten; negatieve hoofdrollen (en dus nominaties) voor ADO-verdediger Saavedra, Heracles-doelman Martin Pieckenhagen en Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar.

Saavedra

Alberto Saavedra

Voor ADO Den Haag zijn het zware tijden. En Alberto Saavedra is de personificatie daarvan. In de belangrijke wedstrijd tegen Heracles zit het lekker tegen. In de eerste helft veroorzaakt hij een penalty, door Gluscevic binnen de zestien onderuit te halen. In de tweede helft, bij de stand 1-1, krijgt Saavedra een vrije kopkans, maar hij geeft de bal te weinig vaart mee. Wanneer de Spanjaard zich vervolgens moet laten behandelen aan de zijlijn profiteert Heracles van de man-meer-situatie. Gluscevic is de afmaker. Kort daarop beslist invaller Karim Bridji de partij: 3-1 voor Heracles.

Martin Pieckenhagen

Martin Pieckenhagen

Heracles-doelman Martin Pieckenhagen deed ons in die zelfde wedstrijd tegen ADO Den Haag genieten van een klassieke "Oscar Moens". Bij een voorzet kwam hij ver uitlopen en op koddige wijze stompte hij ver naast de bal. Die kwam als in een flipperkast terecht op het hoofd van ADO-aanvaller Michael Mols, die daarop van buiten de zestien de bal in de richting van het doel kopte. Martin probeerde als een haas terug onder de lat te komen, maar werd daarbij gehinderd door vooral zijn eigen verdedigers. De bal zeilde fraai net onder de lat in het doel. Lachen!

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar Ajax bakte er in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen helemaal niks van. En dat was vooral te danken aan Klaas-Jan, die er wel drie in had mogen schieten. Maar het dus niet deed. Alles wat mis kon gaan, ging mis. Het was een genante vertoning. En een ijzeren voetbalwet zegt dat, wanneer je ze zelf niet maakt, dat die er dan aan de andere kant ingaat. (Ik vraag me wel eens af hoe het komt dat er wedstrijden zijn die in 0-0 eindigen, maar dit terzijde). Klaas-Jan had zijn middag niet, zullen we maar zeggen.

De stembus is gesloten. Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management