De Oscar Moenstrofee

Het lijkt erop alsof na deze 29e speeldag de spanning aan de kop van de Eredivisie weer terug is. Zou Ajax dan toch nog PSV inhalen? Met nog vijf wedstrijden te gaan is er nog niets beslist.

Dat geldt ook voor onze Oscar Moenstrofee. Deze week staan de keepers centraal. We nomineren voor u: Vitesse-doelman Vladimir Stojkovic, NAC-doelman Edwin Zoetebier en PSV-doelman Gomes.

Vladimir Stojkovic

Vladimir Stojkovic

In de wedstrijd Utrecht-Vitesse was er een hoofdrol voor de Servische doelman van Vitesse. Stojkovic plukte een verre ingooi van Hans Somers uit de lucht en wilde het spel met een snelle uitworp hervatten. Daarbij kwam hij buiten het zestien-metergebied terecht. Uit de toegekende vrije trap kwam de thuisclub op voorsprong.

Edwin Zoetebier

Edwin ZoetebierNAC mocht op bezoek in Heerenveen. En het liep helemaal fout af. Al in de 9e minuut kwam Heerenveen op voorsprong. Edwin verkeek zich grandioos op een voorzet van links, verwerkte de bal maar half en stelde Alves in staat om eenvoudig de score te openen.

Gomes

GomesPSV-doelman Heurelho da Silva Gomes had een zware middag in de wedstrijd tegen Ajax. Net op tijd hersteld van de blessure die hij opliep bij het juichen (!) in de CL-wedstrijd tegen Arsenal. Maar achteraf gezien had hij wellicht liever nog een weekje op de bank doorgebracht. Vijf ballen kreeg hij om de oren. Alsof hij er niet stond. Het mooiste moment was vlak voor rust. Uit een afgeslagen corner nam Davids de bal vol op de pantoffel. Het snoeiharde schot spatte uiteen op de lat boven Gomes en die kreeg de terugstuiterende bal midden op zijn gezicht. Gomes ging gestrekt. Gelukkig voor hem ging deze bal niet het doel in, al zou hij er niets van gemerkt hebben. Gomes heeft betere tijden gekend onder de PSV-lat.



Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid