De Oscar Moenstrofee

Vandaag was superzondag. Met PSV-Feyenoord en AZ-Ajax. Goede wedstrijden, met veel en mooie goals. En ook weer enkele fraaie bijdragen in de strijd om de Oscar Moenstrofee. Dat begon al op vrijdagavond. We nomineren voor u deze week vier spelers: VVV-Venlo-doelman Begois, AZ-doelman Waterman en het Heerenveense spitsenduo Prager en Matusiak.

Kevin Begois

Kevin BegoisIn een uiterst pover duel in Venlo heeft NAC Breda drie punten 'verdiend' door VVV met 3-1 aan de kant te zetten. Al na 38 seconden (!) was het 0-1. VVV-doelman Begois verwerkte een terugspeelbal zo ongelukkig dat hij Lurling een niet te missen kans bood. Zeer vermakelijk. En vlak na rust ging de Belg opnieuw in de fout, maar nu bleef zijn halve mistrap gelukkig voor hem, maar jammer voor ons zonder gevolgen. Kevin is een echte aanwinst in de Eredivisie.

Boy Waterman

Boy Waterman"Boy = The Man" stond er vanmiddag op een groot spandoek in het AZ-stadion. Dat liet Boy aan iedereen zien in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Bij een vrije trap van Huntelaar greep hij helemaal mis: 0-1. En halverwege de tweede helft liet hij zich kinderlijk foppen door Suárez, die de bal slim over de ver uitgelopen Waterman lepelde. 1-3, wedstrijd beslist. Boy is op zijn zachtst gezegd een beetje ongelukkig in zijn optredens dit seizoen.

Radoslaw Matusiak en Thomas Prager

Thomas PragerRadoslaw MatusiakHeerenveen ontving vanmiddag Utrecht. En het was een spannende pot. Tot vlak voor tijd stond het 2-2. En toen kreeg Heerenveen toch een kansen! In wat met recht een klassieke scrimmage genoemd mag worden kregen de Heerenveen-aanvallers Prager en Matusiak in een tijdsbestek van drie seconden allebei een dot van een kopkans. Maar ze kopten allebei op de lat! Een prestatie van formaat. De ernst van de situatie werd vlak daarop benadrukt, toen Utrecht wél de winnende goal scoorde. Afonso Alvès wordt node gemist in het Abe Lenstra-stadion.