De schoonmaakbeurt

Zo af en toe is het nodig dat we Bram eens goed wassen. In principe bezit het beestje enige zelfreinigende kwaliteiten, maar deze zijn beperkt. Hoe vaak en hoe zorgvuldig we hem ook kammen, er zitten telkens kleine en grote klitten in zijn lange vacht. En na een tijdje gaat dat vachtje rieken; dan is het tijd voor een grondige wasbeurt. Vandaag is het zover: Bram mag in bad. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Hij stribbelt namelijk tegen. We hebben hem al zo vaak uitgelegd dat het voor zijn eigen bestwil is, en dat het toch niet fijn is als je als kat zijnde zo raar ruikt, maar Bram wil er niet aan.

Het komt erop neer dat El en ik het met zijn tweeën moeten doen. Ik houd hem in bedwang en El spoelt hem schoon in de wasbak. Lekker shampoo en dan flink soppen. Afspoelen met handwarm water uit de douche-kop. Daarna knipt El met een klein schaartje de klitten weg. Bram vindt het helemaal niks en probeert zich er op allerlei manieren tussenuit te wurmen. Maar ontsnappen lukt niet.

Gelukkig zijn we nu een paar uur verder. Alles is weer gedroogd en gekamd. Bram ziet er weer patent uit. En ruikt ook weer aangenaam. Zo kan hij er wel weer een tijdje tegen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Over congressen en vliegtuigen

IJzeren Poort

Flatten the curve