Fietsen

Het wielrennen zit in het slop. Niet een klein beetje, nee, het is volop crisis. De strijd tegen het gebruik van verboden middelen lijkt een verloren strijd. De kwestie Landis stelt de sport in een zeer kwaad daglicht. Het publiek verliest de interesse. En alsof dat nog niet genoeg is, ook organisatorisch is er van alles mis.

Bericht op Teletekst vanmorgen:


De internationale wielrenunie UCI zal bij de Europese Commissie een officiƫle klacht indienen over het gedrag van de organisatoren van de drie grote ronden. De UCI verwijt de bazen van de Tour, de Giro en de Vuelta, die ook onder meer Parijs-Nice, Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo organiseren, dat zij een kartel vormen om hun dominante positie in de wielersport te behouden. Zo zouden zij de UCI ProTour, waarvan zij geen deel meer willen uitmaken, ondermijnen. De in de AIOCC verzamelde organisatoren van wielerkoersen dreigden eerder naar de Europese Commissie te stappen omdat ze in de ProTour een wettelijk verboden gesloten economisch systeem zien.


Zo gaat de mooie wielersport naar de haaien.

Reacties

Unknown zei…
De 'mooie' wielersport is toch al jaren naar de haaien?

Peter Winnen reed al met doping de Alpe d'Huez op. Gert Jan Theunisse en Stevne Rooks lustten ook wel een snoepje. En er stierven er al eerder op de flanken van de Mont Ventoux.

Het is een wonder dat de Tour zo lang schoon bleef sinds het Festina schandaal.

FritZ vind het niet toevallig dat juist dit jaar het hele spul in beweging komt. Hein Verbruggen is geen voorzitter meer van de UCI. Hein kon of alles erg goed managen of had er zelf flink belang bij om alles met de mantel der liefde te bedekken.
Fury Noir zei…
Ik geef Hein Verbruggen het voordeel van de twijfel: het lukte hem om de ProTour zeer sterk neer te zetten. Nu hij weg is, wordt de aanval op de ProTour geopend. Ik denk dat het grote geld achter de Tour de France het gaat winnen.

Populaire posts van deze blog

Over congressen en vliegtuigen

IJzeren Poort

Flatten the curve