zondag

De Oscar Moenstrofee

De vijftiende speelronde in de Eredivisie was de ronde van de keepers. Geheel in stijl met Oscar Moens himself nomineren we deze week voor u Bas Roorda (Groningen), Björn Sengier (Willem II) en Brian van de Bussche (Heerenveen). Samen goed voor 13 tegengoals vandaag.

Bas Roorda

Bas RoordaBas is lekker bezig de laatste weken. De ballen vliegen hem om de oren. Het begon met die zeven tegen Twente, vorige week vijf tegen ADO en vandaag weer drie tegen Utrecht. Je moet maar zo denken, Bas, er zit in ieder geval een stijgende lijn in.

Björn Sengier

Björn SengierWillem II staat laag op de ranglijst. En vandaag moesten ze naar de Arena om tegen Ajax te spelen. Halverwege stond het al 5-0. Sengier deed z'n best, maar dat hielp allemaal niks. Ik kan me niet herinneren dat Willem II ooit een goede doelman had, maar zoals Björn het doet, dat is zelfs voor Tilburgse standaarden beneden de maat.

Brian van de Bussche

Brian van de BusscheOok bij Heerenveen gaat het dit seizoen wat minder. En dat komt niet omdat ze voorin problemen zouden hebben: Alvés en Friend leggen ze er gemakkelijk in. Nee, ook bij de Friezen draait het vooral achterin niet. Ik heb Van de Bussche nog geen bal zien pakken. En hoewel Heerenveen vandaag drie keer scoorde tegen Feyenoord gingen ze toch met 4-3 het schip in.

De stembus is gesloten. Klik hier voor de uitslag.

1 opmerking:

Berry zei

Franz,

Ik moet ff commentaar geven over je stukje over de beste keeper van Belgie en uiteraard ook van Heerenveen. Ik weet niet of je vorige wedstrijden van Heerenveen hebt gezien maar hij staat de laatste tijd erg goed te keepen....

Groeten uit Groningen! (ps over Bas Roorda ben ik het wel eens....)

Met vriendelijke groet