De Oscar Moenstrofee

Ir. Marcus KoperslagerJa, u ziet het goed: wegens technische problemen is De Regenjas even niet in staat om u hier van dienst te zijn. Ik neem met alle plezier deze zestiende speelronde in de Eredivisie voor hem waar. Ik zag vele spectaculaire momenten, fraaie goals (Slory!) en mooie blunders. Het thema van vandaag is "fatsoen op het veld". We nomineren voor u moeiteloos de heren Leonardo (NAC), Huntelaar (Ajax) en Janssen (Vitesse).

Leonardo

LeonardoOnze jonge getalenteerde Braziliaanse vriend staat deze dagen in het middelpunt van de belangstelling. Gaat 'ie in de winterstop naar Ajax, naar PSV, naar Tottenham Hotspur? We zullen het zien. Maar zaterdagavond zagen we hem maar heel kort. Al in het begin van de wedstrijd tegen Excelsior liet hij alle zelfbeheersing varen en kreeg hij een gele kaart wegens belediging van de grensrechter. Daarop meende hij er verstandig aan te doen door de scheidsrechter de huid vol te schelden. Jammergenoeg konden we niet horen wat hij allemaal zei. Hij mocht direct inrukken. Dat zal wel uitdraaien op een schorsing van drie wedstrijden. Misschien was dit wel zijn laatste wedstrijd in Breda. Dat heeft zo'n jongen toch niet nodig, denk ik dan.

naschrift: de mazzelaar is dus voor maar één wedstrijd geschorst. En in de winter gaat 'ie naar Ajax.

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan HuntelaarOok de spits van Ajax deed van zich spreken. In de tweede helft van de wedstrijd tegen AZ kopte hij de gelijkmaker binnen. Zijn enige kans in de wedstrijd benutte hij koelbloedig. Hij zette zichzelf slim vrij door Jaliens een handig duwtje in de rug te geven. Even later raakte hij Simon Cziommer vol op de knie terwijl het spel stil lag. Scheidsrechter Braamhaar had even een vuiltje in het oog. Dat zal nog wel een tuchtrechtelijk staartje krijgen voor Klaas-Jan: ik gok op twee wedstrijden.

naschrift: De forse charge van Ajacied Klaas-Jan Huntelaar op AZ-speler Simon Cziommer zondag in de ArenA (2-2) blijft onbestraft. De KNVB liet dinsdag weten dat de spits niet in staat van beschuldiging wordt gesteld. De voetbalbond beriep zich op de reglementen. 'Het incident is waargenomen en beoordeeld door scheidsrechter Braamhaar. Dit betekent dat de tuchtrechtelijke organen van de KNVB achteraf niet meer tot strafvervolging kunnen overgaan', meldde de voetbalbond. Braamhaar stond er zondag bovenop toen Huntelaar met zijn been een blok voor de bal zette en daarbij Cziommer hard op zijn knie raakte. De scheidsrechter greep niet in. Na afloop, na bestudering van de tv-beelden, gaf Braamhaar evenwel te kennen dat Huntelaar de rode kaart had verdiend. 'Daarover is geen discussie mogelijk', stelde hij.

Theo Janssen

Theo JanssenDe stevige middenvelder van Vitesse heeft een hoge dunk van zichzelf. Na vandaag zijn er niet veel anderen die die mening delen. In de wedstrijd van Vitesse vanmiddag tegen RKC vond hij dat hij zich even moest laten gelden. RKC speelde door terwijl een verdediger van Vitesse ergens op de rand van de eigen zestien deed alsof hij zwaar geblesseerd was. De scheidsrechter liet doorspelen, en dat deed RKC dus ook. Theo was het daar niet mee eens. Hij zocht de man met de bal en gaf hem een enorme schop. Aanpakken! Theo mocht direct inrukken en we zien hem hopelijk voorlopig niet meer terug.

naschrift: Vitesse-middenvelder Theo Janssen is naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk voor vier duels geschorst. Janssen schopte in die wedstrijd Cerezo Fung a Wing onderuit. De Arnhemmer ging akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal.

De stembus is gesloten. Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid