De Oscar Moenstrofee

Het zit erop voor dit jaar; de Eredivisie gaat even op winterreces. Vandaag de laatste wedstrijden van 2006. Wij nomineren deze week Theo Zwarthoed (Excelsior), Barry Opdam (AZ) en Ricky van den Bergh (RKC).

Theo Zwarthoed

Theo ZwarthoedDe doelman van Excelsior doet een klassieke "Oscar Moens" in de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Feyenoord. Hij krijgt een terugspeelbal, kijkt om zich heen naar de vrijstaande man en speelt de bal vervolgens zomaar voor de voeten van tegenstander Nicky Hofs. Nicky bedenkt zich geen moment en schiet de bal in het doel. Cadeautje. Zo zien we ze graag, Theo.

Barry Opdam

Barry OpdamAZ verspeelt de laatste wedstrijden kostbare punten. Kansloze nederlaag tegen Twente, gelijkspel thuis tegen NEC. Vanmiddag mogen ze weer thuis, nu tegen Roda. En AZ pakt de draad weer op waar ze die tegen NEC hadden laten liggen: dominant spel, meer dan 75% balbezit, maar doelpunten, ho maar! Het wordt nog moeilijker voor AZ wanneer Barry zich grandioos verkijkt op een verre uittrap van de doelman van Roda. Door de harde wind waait de bal over alles en iedereen heen. Even overweegt hij om de bal met de hand te pakken, maar op het laatste moment bedenkt hij zich. Beteuterd kijkt hij toe hoe Anders Oper de bal over de ver voor zijn doel staande Waterreus lepelt: 0-1.

Ricky van den Bergh

Ricky van den BerghAl eerder constateerden we hier dat voetballers hardleers zijn. Ricky van den Bergh, de aanvaller van RKC toont dat maar weer eens aan. Vorige week mikte hij in de wedstrijd tegen Utrecht op de paal (terwijl het toch echt slimmer is om op doel te mikken), deze week in de wedstrijd tegen Groningen mikt hij op de lat. Ik zeg het nog één keer, Ricky: scoren begint met mikken. Mik nu eens tussen de palen en onder de lat. Wellicht dat je dan nog eens aan een doelpunt toekomt.

De stembus is gesloten. Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid