Bon Jovi Amsterdam Arena Vrijdag 13-06-08

Zoals Frans al in zijn eerdere review aangaf was het een geweldige avond. Openings act Van Velzen zorgde voor een leuk eerst half uur en bracht de Arena in de juiste stemming. De wedstrijd Nederland - Frankrijk kon iedereen op de grote schermen volgen en het mag duidelijk zijn dat je met een 4-1 winst een hele fijne sfeer in een stadion krijgt :-)

Na het laatste fluitsignaal gingen de lichten uit en werden de doelpunten nogmaals op de schermen getoond. Met de John Fogerty classic Rocking All Over The World trapte Bon Jovi vervolgens een 2uur en 35 minuten durend concert af. Dit was de 3e keer dat ik Bon Jovi Live zag en dit was veruit het beste concert. Leuke setlist met een goede mix van hits en nieuwe songs van het album Lost Highway. Tevens werden er een 2tal obscure songs Diamond Ring en Stick To Your Guns voor het eerst in Europa gespeeld. Gelukkig is Ritchie Sambora na zijn scheidingen, AA Meetings en arrestaties voor rijden onder invloed, weer back in shape en speelde hij geweldig. Vooral zijn solospot bij I'll Be There For You was helemaal top.

Ondanks dat de Arena niet volledig was uitverkocht, de 2e ring was grotendeels leeg, was het publiek zeer luidruchtig en werden de songs vol enthousiasme meegezongen. We hadden ook kaarten voor de Golden Circle op het veld. Daar was het niet te vol, geluid was voor Arena begrippen meer dan redelijk en we hebben John, Ritchie en de rest van de boys goed van dichtbij kunnen bekijken. Op die afstand viel ook de podium opstelling op. Deze was in verhouding met de rest van het grote podium, zeer compact. Bon Jovi speelt dicht bij elkaar alsof ze in een kroeg spelen. De 25 jaar speelervaring/plezier knalde dan ook van het podium af. Om 01:05 liepen we dan ook met een grote glimlach richting uitgang.


SETLIST: Rocking All Over The World, Lost Highway, Born To Be My Baby, You Give Love A Bad Name, Raise Your Hands, Runaway, I'll Sleep When I'm Dead ~ Jumpin' Jack Flash ~ Gimme Some Lovin' , Whole Lot Of Leavin' , In These Arms, Diamond Ring, Always, Captain Crash & The Beauty Queen From Mars, Just Older, Someday I'll Be Saturday Night, We Got It Going On, It's My Life, Keep The Faith ~ Sympathy For The Devil, I'll Be There For You (Richie Sambora On Vocals), Blaze Of Glory, Blood On Blood, Have A Nice Day, Who Says You Can't Go Home, Livin' On A Prayer, ENCORE: Stick To Your Guns, Wanted Dead Or Alive

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen