The Doelman in Black

Oscar Moens - The Return of the King

Oscar MoensHij komt terug! Aan het einde van het seizoen 2006/07 stopte hij als reservekeeper van PSV. Dat leek het einde van een weergaloze internationale carrière die jammergenoeg nooit echt helemaal van de grond was gekomen.

Ooit begonnen in het Westland, bij 's-Gravenzande. Hij maakte in 1992 zijn debuut in het betaalde voetbal bij Excelsior. In 1995 een half seizoen Go Ahead Eagles, daarna met een kleine onderbreking zeven seizoenen bij AZ. In die periode mocht hij ook twee maal het doel van Oranje verdedigen. In 2003 vertrok hij uit Alkmaar om bij Genoa in de Italiaanse Serie B te gaan keepen. Maar in dat jaar kreeg hij geen enkele speelminuut. En na dat jaar keerde hij terug naar Nederland. Twee seizoenen Willem II en een jaartje PSV.

Vooral aan zijn periode bij AZ koesteren wij warme herinneringen. Hij had niet alleen een contract met AZ om het doel te verdedigen (in 1997 degradeerden ze), maar hij verkocht ook voor anderhalf miljoen gulden per jaar aan DSB zijn portretrecht! Met zo'n hoofd moesten daar wel problemen van komen, en die kwamen er dan ook.

Zijn vertrek bij PSV in mei 2007 leek het einde van zijn carrière. Maar vlak Oscar nooit uit: volgend seizoen is-tie tweede doelman bij Willem II, die club waar ze al jarenlang een keepersprobleem (Aerts, Sengier) niet kunnen oplossen. Oscar heeft een contract getekend, en als de nood aan de man komt, dan kunnen ze in Tilburg op hem rekenen!

Daar kikkeren wij van op. Dat-ie maar vaak in actie mag komen.

Er is eigenljk maar één downside aan dit op zich verheugende bericht: we zullen Björn Sengier waarschijnlijk niet meer terugzien.

Reacties

FritZ zei…
Waarvan akte!

Schitterende actie van Willem II

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen