KISS Arrow Rock Festival Nijmegen Zondag 15-06-08

Na negen jaar afwezigheid was het zondag de taak van een van mijn meest favoriete band KISS, om het Arrow Rock Festival af te sluiten. Kiss was voor het laast in europa in 1999 tijdens de Psycho Circus tour inde originele bezetting. Oud-leden drummer Peter Criss en gitarist Ace Frehley vielen weer terug in hun oude drank/drugs/geld gewoontes en zijn inmiddels vervangen door Eric Singer op drums en Tommy Thayer. In deze samenstelling speelt Kiss met oerleden Gene Simmons en Paul Stanley beter dan ze ooit hebben gedaan. We zijn niet de hele dag op het festival geweest, daarvoor vond ik overige acts simpelweg niet leuk genoeg (REO Speedwagon, Kansas, Twisted Sister, Journey en Motorhead).

We waren er rond 17:00 uur. Hebben van veraf de set van Def Leppard gehoord, op de hitsingle Animal na, weinig boeiend. Er waren 2 podiums en zodra de ene band klaar was startte de andere band aan de overkant. Met wat eten in de hand gingen dan ook de golden circle in voor het hoofdpodium. Dit liep leeg nadat Def Leppard was afgelopen. Na een uurtje wachten begon daar Whitesnake. Nog zo'n typisch jaren tachtig band die behalve 2 Sky Radio vriendelijke rockballads nooit echt super zijn doorgebroken. Het was op zich wel een aardig optreden, met op het einde nog een gastoptreden van oud-Whitesnake gitarist Adje Vandenberg.

In de Golden Circle werd het na afloop van Whitesnake steeds drukker. Het was duidelijk te merken voor wie de meeste festivalgangers waren gekomen. Veel Kiss T-shirts om ons heen, diverse gesminkte gezichten en er waren ook opvallend veel vaders met kinderen. Het werd een lang uurtje wachten in de regen, maar om 2045 werd over de speakers The Who - Won't Get Fooled Again ingezet en de Kiss fans weten dat het concert dan bijna gaat beginnen. Om 2050. het podium afgeschermd door een gigantisch zwart doek met het Kiss logo, schalde eruit de speakers: Allright Nijmegen, You Wanted The Best, You Got The Best, The Hottest Band in the world....KISSSSSSSSSSS. De openingsrif van het nummer Deuce werd ingezet, explosie, doek viel naar beneden en de mannen van Kiss kwamen op een platform uit de nok van het podium naar beneden. GEWELDIG!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=DmUa2qPXMS0

Het werd een 2 uur en 15 minuten optreden met alle toeters en bellen die je bij een Kiss concert verwacht. Veel vuurwerk, mooie lichtshow met groot blinkend Kiss logo, gitaarsolo's, drumsolo, bassolo, vuurspugen, bloedspugen, gitaar kapot slaan, Vliegen naar top van podium, vliegen naar klein podium in publiek en nogmaals erg veel vuurwerk en Confetti. De show werd door via 4 Het is echter niet alleen maar show, er werd ook gespeeld als tijgers, want ondanks dat Kiss draait om veel show is de muziek simpelweg gewoon goede rock muziek. De Europese Tour die Kiss doet staat in het teken van ALIVE, het legendarische live album uit 1975. Dit album werd bijna compleet gespeeld gevolgd door 6 toegiften met overige hits. Erg leuk was ook dat je na afloop het concert als officiële bootleg kon kopen. Tof om te hebben en natuurlijk erg slim, maar money zaken kan je natuurlijk wel aan Gene Simmons overlaten. Het was een erg goed concert en heb enorm genoten.

Nu hopen dat Paul Stanley zijn woorden kan waarmaken. Zijn opmerking, Can We come back and see you next year klonk als muziek in de oren. We Want More....

SETLIST: Deuce, Strutter, Got to Choose, Hotter than Hell, Nothin' to Lose, C'mon and Love Me, Parasite, She, 100,000 Years, Cold Gin, Let me Go, Rock 'N Roll, Black Diamond, Rock and Roll All Nite ENCORE: Shout it Out Loud, Lick it Up, I Love It Loud, I Was Made for Lovin' You, Love Gun, Detroit Rock City

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen