John Fogerty Ahoy Vrijdag 20-06-08

Na twee geweldige optredens in de HMH in 2005 en 2006 had ik hoge verwachtingen voor de voormalig CCR voorman. Dit zou DE afsluiter gaan worden van een geweldige concertreeks. Helaas, wat een tegenvaller. Waren de concerten in de HMH qua geluid, beleving en serieus ROCKEN superieur, in Ahoy was dit niet het geval. De geluidstechnicus heeft in ieder geval 2 uur lang liggen slapen. Vreselijk wat een kil geluid met veel te veel feedback. Eigenlijk was alleen de gitaar van John Fogerty en de drum goed te horen. Dat is wat zonde als je een begeleidingsband van 6 man (waaronder nog 2 gitaristen) hebt. Die waren simpelweg niet te horen. Zang was ook slecht te verstaan, laat staan dat er ook maar iets te volgen was van de verhaaltjes tussen de nummer door.

Heel jammer was het ook niet want na de zoveelste liefdesbetuiging aan zijn vrouw en kinderen (inclusief het tonen van een tekening van zijn jongste dochter), had ik het wel gehad met die zoetsappigheid. Vervolgens klopte de setlist ook niet. De eerste helft bestond voornamelijk uit rustige midtempo country ballads/popsong. Het was allemaal zo futloos en voor gezapig, dat veel mensen gingen praten. Leek wel of ik in een hele grote kroeg stond, wat een geroezemoes. De tweede set bestond uit wat meer CCR songs maar door het slechte geluid en de "valse" start van het concert, kwam de vlam er simpelweg niet in.

Een geweldig nummer als Ramble Tamble verdween in een muur van echo, en de onderlinge gitaarsolo's waren niet te volgen. Zelfs een lekkere uitvoering van Good Golly Miss Molly kon de Ahoy niet enthousiast krijgen. Na 2 uur was het over en ging met zeer gemengde gevoelens naar huis. Natuurlijk was het leuk en best ok, ondanks het geluid, maar het enthousiasme wat ik had na de HMH was er niet meer.

http://www.youtube.com/watch?v=n-X2w_T3p6U

SETLIST: Born on the Bayou - Bad Moon Rising - Green River - Lookin' out my Back Door - Don't you Wish it was True - My toot toot - Midnight Special - I will Walk with You - Gunslinger - Southern Streamline - Somebody Help me - Ramble Tamble - Broken Down Cowboy - Keep on Chooglin' - Have you ever Seen the Rain - The Night Time is the Right Time - Comin' Down the Road - Almost Saturday Night - Long Dark Night - I Can't Take it no More - Down on the Corner - Good Golly Miss Molly - Up around the Bend - Hey Tonight - The Old Man Down the Road - Fortunate Son -- encores -- Rockin' All over the World - Proud Mary

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen