Tourbeschouwing: Jan Achteran

Kenny van HummelHet is me wat met die Nederlanders in de Tour; het wordt met het jaar droeviger. Dit jaar moeten we het hebben van de anti-held aller anti-helden: Kenny van Hummel.

Kenny is een puike sprinter, eentje om rekening mee te houden. Hij is een beetje een cowboy in de spurt, hij heeft daardoor weinig vrienden in het peloton, en daar trekt-i zich lekker niks van aan. Kenny gaat zijn eigen gang. Maar Kenny kan niet zo goed klimmen. Zodra de weg een beetje omhoog loopt moet-i lossen. En dan in zijn eentje de rest van de etappe rijden, eenzaam, vechtend tegen de tijdslimiet, elke etappe weer; het is op het genante af. Maar hij haalt er wel veel publiciteit mee; tot zelfs een artikel met foto in de New York Times!

Zijn doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig. Maar het heeft natuurlijk weinig met een Tour de France te maken. Wij denken dat morgen, wanneer het peloton een flink aantal "overs" gaat maken, Kenny's laatste dag achter het peloton zal zijn. Omdat-i dan te laat zal binnenkomen. Het is nu mooi geweest.

Van Hummel als de Nederlandse Antonio Gómez.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve