Tourbeschouwing: El Pistolero

Alberto Contador Tour de France 2009 Andy Schleck

Sterke winnaar van een prima Tour

De Tour 2009 zit erop; het is een leuke tour geweest. De beste man bergop, de beste man in de tijdrit, heeft gewonnen: Alberto Contador. Maar hij heeft er wel voor moeten fietsen, het ging niet vanzelf. Hij kreeg vanzelfsprekend tegenstand van de andere ploegen natuurlijk, maar hij moest ook intern bij de Astana's vechten voor zijn plaatsje. Ja, dat heb je wanneer je met Armstrong in de ploeg rijdt. Maar de vroom-katholieke Alberto was gewoon de sterkste, eigenlijk alleen Andy Schleck kon bergop de strijd aan.

Volgend jaar doet Lance ook weer mee ("ik kom sterker terug"), met zijn nieuwe ploeg RadioShack. Contador doet dan hopelijk ook weer mee, maar dan in een andere ploeg. En met mannen als Wiggins, Klöden en natuurlijk de Schleckjes wordt het ongetwijfeld weer een mooie ronde. De Tour de France is niet kapot te krijgen.

Grand DépartOp 3 juli 2010 in Rotterdam gaan we weer verder. Beetje jammer voor Aboutaleb dat-i vandaag Sarkozy niet de hand heeft kunnen drukken.

Reacties

Unknown zei…
Wel heel erg vervelend dat de Franse organisatie tijdens de huldiging niet het spaanse, maar het deense volkslied speelde.

Rasmussen deed toch niet mee dit jaar?

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management