Tourbeschouwing

We zijn twee weken onderweg in de Tour. En is het leuk? Ja en nee. Ja, want in de etappes tot nu toe zagen we een aantal aantrekkelijke finales. Spectaculaire masssasprints, sterk gereden ontsnappingen. Ploegentactiek speelt een dominante rol. Maar het algemeen klassement is al twee weken een saaie aangelegenheid. Na zeven dagen Cancellara in het geel en een gele Nocentini-week snakken we naar échte strijd om de Gele Trui.

De Regenjas vestigt alle hoop op de etappe van vandaag, de eerste Alpenrit, naar Verbier. Vandaag wil hij geen nobody's vooruit zien rijden; vandaag moeten de echte knallers knallen! Willen de heren Schleck, Menchov, Evans, Vandevelde, Contador, Sastre en Armstrong zich svp melden?Naschrift, Teletekst meldt:

Alberto ContadorContador steekt lont in kruitvat

Alberto Contador is de nieuwe leider in de Tour. De Spanjaard van Astana liet in de vijftiende etappe, op de slotklim naar Verbier, de andere favorieten naar adem happen met een verschroeiende demarrage en reed de concurrentie aan gort.

Tien man, onder wie Raborenner Flecha, hadden vanaf km 75 op kop gereden, tot de voet van de laatste col. Op die 8,8 km lange klim werden ze weer ingelopen.

Contador sloeg toe met nog vijf kilometer voor de wielen. Hij reed in hoog tempo weg bij de andere favorieten. Andy Schleck kwam na driekwart minuut als tweede binnen, gevolgd door Nibali. Armstrong kreeg een flinke knauw te verwerken; de Amerikaan eindigde op anderhalve minuut als negende.


Wat een fraaie finale! Ploeg tegen ploeg (Saxobank v Astana), man tegen man. En met z'n allen tegen de zwaartekracht. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk was het zover: de Regenjas zat een half uur op het puntje van zijn stoel: fantastische topsport.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management