U2 Amsterdam Arena 21 juli 2009

Dinsdagavond naar het 2e concert van U2 geweest in de Amsterdam Arena. VERY IMPRESSIVE!!!!!!! Maar het duurde wel even voordat we in the mood kwamen. Waren toch wat in mineur stemming omdat het podium niet in het midden stond van de arena, nu was het toch niet helemaal 360 graden. De vakken achter het podium hebben toch voor 85% tegen de ruggen van Bono en de boys aangekeken.

Verder had ik niet verwacht om op de 2e ring te zitten voor fucking 90euro.......de een na duurste kaarten en dan zit je nog ver weg............maar goed ondanks deze "tegenslagen" was het een top avond!

Snow Patrol begon om 2000 uur aan een prima set om de tent los te krijgen. Blijft een goede band met ondertussen aardig wat hits dus de stemming zat er goed in. U2 begon om 2130 en speelde zeker niet op safe en opende met 4 nieuwe songs. Breathe is niet de meest dampende openingsong maar iedereen deed gelijk goed mee! De productie van deze tournee is echt GEWELDIG. Heb ondertussen toch al heel wat concerten gezien maar qua productie was dit echt overweldigend. Check mijn filmpjes op You Tube (zoek Earring72 voor alle filmpjes en you know what I mean. http://www.youtube.com/watch?v=sZgdhZ-a28Y)

Het podium, de effecten en de videowall......wow, wow.....WOW!!!!! Tevens hadden ze de setlist t.a.v. de vorige avond lekker omgegooid en kregen we zelfs 3 tourpremieres en een van mijn favoriete songs, Elevation en het geweldige Bad. Ook leuk was dat er 2 akoustische songs gedaan werden. Bono en The Edge deden samen Desire en Stuck in the moment (met een ode aan Michael Jackson).

Uiteraard kregen we ook allemaal de nodige boodschappen mee over Hoop, liefde en vrede maar na zo'n spektakel kon dat preken allemaal prima :-) Na 2 uur en 5 minuten spelen was het afgelopen. Geweldige setlist, imposant podium, mooie lichteffecten, het beste geluid wat ik ooit in de Arena heb gehoord en vooral een geweldig energiek en strak spelende U2. Na 30 jaar is het nog steeds een super band en momenteel de enige koningen van de stadion rock!!!!!! The Rolling Stones hebben hun plaats moeten afstaan.......

We want more.........................keep on rocking.......

Check my video: Vertigo (complete song)

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve