De dynamiek van Don Leo

Leo Beenhakker heeft de leiding van Feyenoord op zich genomen. Als bondscoach van Polen heeft hij even niets om handen, en Feyenoord zat na het vertrek van Erwin Koeman zonder hoofdcoach. Don Leo als projectmanager. Doel: kwalificatie voor het UEFA-Cuptoernooi. Doorlooptijd: drie weken. Maximaal vier wedstrijden. Mijlpalen: winnen van Groningen en daarna winnen van de winnaar van de tweestrijd tussen Roda en Utrecht.

Het is interessant om te zien hoe hij het aanpakt. Want de moeilijkheid is natuurlijk dat hij niet zelf in het veld staat: het zijn de spelers die het moeten doen. En dat zijn diezelfde spelers die er al het hele seizoen niet veel van bakken. Leo zal die spelers aan het voetballen moeten zien te krijgen.

Opmerkelijk is het geval Saidi. Een zeer getalenteerde speler, die al een paar jaar bij Feyenoord onder contract staat. Maar hij ligt niet zo goed in de groep. Was al eens een tijdje uitgeleend, aan het Italiaanse Lecce. Dit jaar zat hij weer bij de selectie. Tot vlak voor het einde van de competitie. Toen werd hij door Koeman om disciplinaire redenen uit de selectie gezet. Een van de eerste daden van Don Leo was om Saidi weer terug te halen. Maar niet voor lange duur. Vandaag zette Don Leo Saidi opnieuw aan de kant. Beenhakker: „Hij heeft niet de discipline kunnen opbrengen die je in deze fase van de competitie moet tonen. Dat levert irritatie op bij een deel van de groep. Ik heb geen tijd om zijn frustratie structureel op te lossen. Dus rest alleen deze oplossing.”

Forming - Storming - Norming - Performing. De vier standaard stappen van team-building. Het "stormt" in de groep. Projectmanager Leo zit in tijdnood. Morgen moet het team performen. Ik vrees met grote vreze.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Over congressen en vliegtuigen

IJzeren Poort

Flatten the curve