Lege handen

AZ grijpt overal naast

De RegenjasGeen enkele prijs voor AZ. Veel lof voor Van Gaal en zijn ploeg voor het vertoonde attractieve aanvallende spel, maar ze winnen dus niks. Dat is zuur.

Louis Calimero: zij zijn groot en ik is klein, en da's niet eerlijkZe kwamen ver in de UEFA-Cup, maar werden uitgeschakeld door Werder Bremen (schuld van de scheidsrechter, zei Van Gaal), ze verloren de finale om de KNVB-beker van Ajax (schuld van de scheidsrechter, zei Van Gaal), ze misten het landskampioenschap door niet te winnen van Excelsior (schuld van de scheidsrechter, zei Van Gaal) en ze verloren de strijd om een plaats in de voorronde van de Champions League van Ajax (schuld van de scheidsrechter, zei Van Gaal).

Ik kan me niet herinneren dat in Nederland een ploeg zo dicht bij zoveel prijzen is geweest, en toch niets won. In Engeland bestaat wel een dergelijk voorbeeld. Lang geleden weliswaar, maar eigenlijk was dat nog erger.

Leeds United

We gaan terug naar het seizoen 1969/70. Naar Engeland, het land van de wereldkampioen. De topploegen zijn Manchester United, Liverpool, Arsenal, Tottenham Hotspur, Chelsea, Everton (er is eigenlijk weinig veranderd in veertig jaar). En Leeds United. Leeds was in het jaar daarvoor verrassend kampioen geworden. In het seizoen 1969/70 streed Leeds tot in mei volop mee op drie fronten: het landskampioenschap, de FA-Cup en de EC-1. Met geweldig voetbal.

En toen ging het mis.

In de halve finales van de Europa Cup verloren ze van Celtic. 0-0 thuis, 2-1-verlies in Glasgow. Het kampioenschap ging in de laatste wedstrijden verloren, en Everton pakte de titel. En toen kwam de FA-Cupfinal. Tegen Chelsea. Het werd een spectaculaire 2-2 (Chelsea maakte vier minuten voor tijd gelijk), waarna er een replay volgde. Chelsea won die spijkerharde wederzijdse schoppartij na verlenging met 2-1.

Louis van Gaal

Louis, dat zijn nog eens lege handen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen