Een terugblik

Bob Dylan - Don't Look Back

disc 1: Don't Look Back

Een avant-gardistische documentaire. De film is gemaakt tijdens Dylan's tournee door Europa in het voorjaar van 1965. Kwam in 1967 in de bioscopen. De film werd eind jaren zestig elk jaar opnieuw vertoond in bepaalde Nederlandse bioscopen (van Dylan werd in die jaren nooit iets op de tv vertoond).

De tournee was Dylan's laatste akoestische serie optredens; in de studio had hij de overstap naar elektrisch al gemaakt ("Bringin' it all Back Home"). Regisseur D.A. Pennebaker reisde met Dylan mee en maakte er deze fly-on-the-wall-film van. Pennebaker filmde alles, natuurlijk de optredens, maar ook in hotelkamers, kleedkamers, tijdens auto- en treinritten. Zo krijgen we even fascinerend als ontluisterend kijkje achter de schermen.

disc 2: Bob Dylan 65 Revisited

Zeer de moeite waard is het tweede schijfje. Uit de vele uren niet gebruikte film stelde Pennebaker een nieuwe film samen, die de perfecte aanvulling op de oorspronkelijke documentaire is.

De film is nu, veertig jaar later in een zeer fraaie speciale editie opnieuw uitgebracht. De twee schijfjes zitten in een mooie uitklapdoos. Daarin tevens een interessant boekje, met teksten, interviews en foto's. En als klap op de vuurpijl een grappig klein duimboekje, waarmee je al snel bladerend (met je duim) de beelden van de beroemde Subterranean Homesick Blues-videoclip kunt bekijken.

Een prachtige heruitgave!

Fury Noir

I'm just a space cadet, he's the Commander.

Reacties

Baba O'Riley zei…
Geweldige dvd uitgave. Een perfect tijdsbeeld vol geweldige muziek, verveelde artiesten, saaie britse interviewers, gek wordende vrouwelijke fans en een Bob Dylan in zijn toptijd vlak voordat hij electrisch ging.....

A MUST SEE!!!!!!!

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen