De finale

De nabeschouwing

Milan - Liverpool 2-1

En Milan wint de Cup. Na een teleurstellend slechte wedstrijd, die niet eens spannend was, staat er 2-1 op het bord. Het was vanaf het begin een zeer tactische partij, waarin geen plaats was voor creativiteit van de spelers; een schaakpartij tussen Ancelotti en Benitez. En wat ik al verwachtte: de Italiaanse ploeg was hierin handiger, slimmer dan de Engelse. Normaal gesproken houd ik wel van wat wij een 'typisch Italiaanse wedstrijd' noemen, maar vanavond was het niveau aan beide kanten daarvoor niet goed genoeg.

Het werd dus Seedorf en niet Kuijt. Haalden geen van tweeën hun topniveau, zoals geen van de spelers op het veld het normale topniveau haalde. Ontelbaar keren balverlies, mislukte passes, verkeerde balaannames, dom buitenspel. Kortom: wanneer dit het niveau van de top van de Champions League is, dan is er nog hoop voor PSV en Ajax of AZ volgend jaar.

Clarence SeedorfDirk KuijtEn dan zie je dat Inzaghi the "man of the match" wordt, na precies één geslaagde actie. Dat zegt al genoeg.

Hoogtepunt: Seedorf met dat enorme ontblote bovenlijf na de wedstrijd.

Dieptepunt: De reactie van Liverpool-baas Benitez na het laatste fluitsignaal. Hij liep opgewonden naar de scheidsrechter, heftig gebarend op zijn horloge: er moesten volgens hem nog 9 seconden worden gespeeld!

Als wedstrijd een finale om snel te vergeten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid