Koppensnellen

Erwin Koeman vertrekt bij Feyenoord

Het grote koppensnellen is begonnen. Koeman houdt de eer aan zichzelf. Een zeer teleurstellend seizoen voor Feyenoord, zevende in de eindstand, het slechtste resultaat sinds meer dan vijftien jaar, zijn positie is niet meer houdbaar. Hij had nog een contract voor twee seizoenen, maar geeft de pijp aan maarten. Nu kun je je afvragen of het bestuur hem anders niet de laan zou hebben uitgestuurd. Want in de voetballerij gaat het nu eenmaal om resultaten. Wanneer die achterblijven op de verwachtingen, dan is de trainer de pineut.

En wat nu? Erwin zal het wel een tijdje rustig aan doen. Hij hoeft even niet meer zo nodig, denk ik. Het is hem gegund.

En Feyenoord moet op zoek naar een opvolger. Assistent-trainers Metgod en Duut nemen de taken waar tijdens de playoffs. Maar volgend jaar moet er natuurlijk een échte trainer voor de groep staan. Kandidaten? Co Adriaanse lijkt me wel wat.

Co heeft in het verleden met Willem II en met AZ laten zien dat-ie wat kan maken van een matig voetballende ploeg. En dat is precies wat we nodig hebben in Rotterdam-Zuid. Co werkt tegenwoordig ergens ver weg in Donetsk in Oekraïne. Ik kan me niet voorstellen dat-ie daar niet weg zou willen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Over congressen en vliegtuigen

IJzeren Poort

Flatten the curve