Verkeersergernis

top tien

Onnodig links rijden heeft bumperkleven van de eerste plaats verdrongen in de ergernis top tien van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en Rijkswaterstaat. Langzaam rijden staat op de derde plaats. Dat heeft het KLPD vandaag bekendgemaakt.

De drie hebben natuurlijk met elkaar te maken. Je kent ze wel, die lui die lekker 90 rijden in de meest linkse baan. Die zullen zich ergeren aan al die bumperklevers. En die bumperklever denkt, rot toch op naar rechts! Zo houden we de dagelijkse verkeersergernissen in stand.

Ik maak het zelf niet mee overigens. Langzaam rijden staat bij mij op de eerste plaats. Maar dan niet het langzaam rijden van een ander. Mijn boordcomputer houdt voor mij keurig de gemiddelde snelheid over langere periodes bij. Die staat altijd tussen de 52 en 56 km/h. Op de snelweg.

controle

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft tijdens de controle ‘Avondrood’ in de nacht van 18 op 19 mei 2007 een 25-jarige bestuurder uit Amsterdam aangehouden die inreed op één van de controlerende agenten. De man uit Amsterdam negeerde een stopteken en gaf vol gas. De agent kon door opzij te springen voorkomen dat hij werd aangereden. Met een gereedstaande politieauto is een achtervolging ingezet en kon de verdachte op de afrit Nieuw Vennep tot stilstand worden gebracht en aangehouden.

Bij controle bleek dat man teveel alcohol had gedronken (1,3 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor poging tot doodslag en rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Voor de betrokken collega is het bedrijfsopvangteam ingezet.

Ik vind rijden onder invloed de allergrootste ergernis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Over congressen en vliegtuigen

IJzeren Poort

Flatten the curve