zondag

De Oscar Moenstrofee

De veertiende speelronde in de Eredivisie was een spectaculaire ronde, met heel veel doelpunten en verrassende uitslagen. En weer volop kandidaten voor onze trofee. Deze week nomineren we voor u Bas Roorda (Groningen), Edwin Zoetebier (NAC) en Wesley Sneijder (Ajax).

Bas Roorda

Bas RoordaDe doelman van Groningen had een bijzondere middag. Als we de beelden van de samenvatting bij Talpa mogen geloven, moest hij in de thuiswedstrijd tegen ADO precies zeven maal in actie komen. Met beperkt succes. Één maal wist hij een inzet te stoppen, één schot eindigde op de lat boven hem, de andere vijf pogingen van ADO vlogen er allemaal in. Groningen had 61% balbezit, maar keek bij het slot van de wedstrijd tegen een 2-5 achterstand aan. Bas haalde dus zijn normale niveau - ik laat hem bij deze in aanmerking komen voor een soort van oeuvreprijs.

Edwin Zoetebier

Edwin ZoetebierOok een andere doelman speelde zich in de schijnwerpers. NAC-goalie Edwin Zoetebier speelde een negatieve hoofdrol in de uitwedstrijd tegen Roda. Nerveus, meerdere keren verkeerd timend. Dieptepunt was een komische misser bij een hoge bal, waar hij faliekant naast sprong. Gehinderd door zijn eigen verdediger Van Gessel miste hij de bal volkomen, waarna Roda-spits Oper eenvoudig kon scoren. Edwin reageerde zich ten onrechte af op de scheidsrechter, die er echter ook niets aan kon doen.

Wesley Sneijder

Wesley SneijderWesley bezorgde zijn eigen team Ajax een middag om nooit te vergeten. Hij speelde weer eens een zeer negatieve hoofdrol in de uitwedstrijd tegen Sparta. Hij liep al vlot tegen een gele kaart op, nadat hij zich afreageerde op zijn tegenstander, die in zijn ogen een overtreding maakte maar daarvoor niet werd bestraft door de scheids. En die gele kaart was voor Wesley de druppel. "Blinde tyfushond!", voegde hij de scheidsrechter toe, waarna hij direct mocht vertrekken. En dan na afloop (het werd 3-0 voor Sparta) voor de camera nog zeggen dat hij het niet tegen de scheidsrechter zei, maar tegen zijn tegenstander. Niet jokken, Wesley.

De stembus is gesloten. Klik hier voor de uitslag.

Geen opmerkingen: