The Devil Made Them Do It

Golden Earring - Unplugged HMH, 10 november 2006

Afgelopen vrijdag 10 november weer eens naar een akoestisch optreden van de Golden Earring geweest. Locatie: Heineken Music Hall, Amsterdam. Het was deze keer geen regulier optreden, maar een snabbel. Jawel, ook de mannen van de Golden Earring snoepen er hier en daar wat bij. Dit optreden was speciaal voor VISA Cardhouders. 15 December aanstaande staan ze ook al in de HMH voor VISA, maar aangezien dat optreden zo snel was uitverkocht werd er vrijdag een tweede show gegeven. Kaarten konden alleen besteld worden via VISA, maar die hebben kennelijk genoeg leden. De Golden Earring trad op voor een stampvolle HMH, de eerste van drie uitverkochte (16 december elektrisch optreden) shows in Amsterdam, niet slecht :-)

Golden Earring unplugged - klik voor een vergroting

Het was de eerste keer dat ik ze unplugged zag in de HMH. We hadden zitplaatsen op het balkon (ook in de Arena waren stoeltjes neergezet) en ook daar was het geluid geweldig. De HMH heeft een uitstraling van nix, maar geluid is absoluut altijd geweldig. De mannen moesten er hard voor werken om het publiek mee te krijgen. Het VISA publiek is duidelijk geen “normaal” Earring publiek want zeker voor de pauze was het allemaal wat mat. Keurig klappen na afloop van een liedje (wat harder na een hit), maar vooral niet te uitbundig doen, laat staan dat men gaat dansen. Nee, keurig op je stoel blijven zitten en luisteren.

Gelukkig werd er zeer energiek en strak gespeeld. De setlist is momenteel wat aan de saaie kant (als je net als ik regelmatig gaat). Saai niet qua uitvoering, maar het is al drie seizoenen praktisch hetzelfde en dat is jammer. Voor het VISA-publiek maakte dat gelukkig allemaal niet uit, maar als fan hoop je echter af en toe toch nog op wat nieuws. In het theater hadden ze twee avonden ervoor eindelijk weer een “nieuw” albumnummer in de set gedaan, maar in de HMH speelde men op safe. Barry Hay riep naar de overige bandleden Ce Soir en deze oude hit werd ingezet, tot ongenoegen trouwens van bassist Rinus Gerritsen, die het er duidelijk niet mee eens was. Leuk om te zien.

Na de pauze ging een groep mensen voor het podium staan, waaronder ondergetekende, waarna de boel in de rest van de zaal ook goed los kwam. De boys vonden het ook duidelijk leuker toen iedereen ging staan en nadat de ene na de andere kraker de zaal inging, werd de sfeer een stuk relaxter en uitbundiger. Het applaus aan het einde was hard en vooral verdiend. Leuk en een van de betere akoestische optredens die ik de afgelopen paar jaar heb gezien.

Volgende optreden: 25 november, Velohal Wateringen (elektrisch); dat wordt weer lekker rocken........

Setlist: Who Do You Love / Buddy Joe / Sleepwalking / Just Like Vince Taylor / Smoking Cigarettes / Quiet Eyes / Mad Love Is Coming / Another 45 Miles / I Need Love / Going To The Run / Paradise In Distress / Radar Love –PAUZE – Albino Moon / Bombay / Lost and Found / As Long As The Wind Blows / Ce Soir / Johnny Make Believe / When The Lady Smiles / The Devil Made Me Do It / Twilight Zone / Long Blond Animal / I Can’t Sleep Without You.

Keep rocking…

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid