dinsdag

Lovely Rita

Franz' World: Mark en Rita

Verdonk zet de aanval op het partijleiderschap van de VVD door. Vanmiddag gaf ze dus haar personferentie. LPF-achtige toestanden bij de VVD.

Rita Verdonk wil dat het VVD-bestuur een commissie in het leven roept die gaat adviseren welke consequenties het grote aantal voorkeurstemmen voor haar moet hebben. Oud-VVD-leider Wiegel wil daarin zitting nemen en volgens Verdonk oud-VVD-leider Bolkestein ook.

Verdonk vindt haar positie "een beetje onmogelijk, nu 620.000 mensen voor de koers-Verdonk hebben gekozen, terwijl veertig partijbonzen tegen zijn". Ze zegt dat ze loyaal is aan de VVD, de fractie en partijleider Rutte, maar de ambitie heeft partijleider te worden. Ze wil voor de kerst advies. De VVD-fractie houdt vanavond een extra vergadering.

Verdonk wil adviescommissie over leiderschapRita drijft de situatie op de spits. Loyaal aan Rutte? Ammehoela. Het is net voetbal: wanneer de resultaten tegenvallen en het bestuur begint over "we staan achter de trainer" dan is het meestal heel snel gedaan met die trainer.

De VVD wil van het interne gedonder af. Omwille van de lieve vrede zal Rutte geslachtofferd worden. Ik denk dat Verdonk niet tot de kerst hoeft te wachten voordat ze partijleider is.

2 opmerkingen:

Martijn zei

Ik gok op een nieuwe éénvrouwsfractie: Groep Verdonk.

Felix zei

Ik zal hoe dan ook nooit een groupie Verdonk worden...