donderdag

Not so tough

Ilse de Lange, Patronaat Haarlem

Vanavond met Belladonna, Isis en Felix naar het Haarlemse Patronaat geweest bij een optreden van Ilse de Lange. Het laatste optreden in Ilse's Clubtour 2006.

Ilse

Was nog niet eerder in het Patronaat geweest. Mooie muziekzaal. Nog niet zo lang geleden helemaal verbouwd. Ziet er allemaal fris en fruitig uit. Er is heel veel publiek; wanneer we om iets over acht uur aankomen staan er lange rijen wachtenden buiten. Binnen is het vol. Het voorprogramma is al bezig wanneer we de zaal binnenkomen. Enthousiast driemansbandje The Junes (gitaar, basgitaar en percussie) zingt een aantal aardige songs. Geluid klinkt prima.

Om een uur of negen is Ilse aan de beurt. En direct aan het begin van haar optreden wordt het me duidelijk dat dit een leuke avond zal worden: ze zet stevig in met The Lonely One en ze zingt fantastisch. Samen met de vier mansbegeleidingsband (drums, bas, gitaar, toetsen) haalt ze meteen alles uit de kast. En met de volgende nummers houdt ze dat vast. Ik ken lang niet alle nummers, maar herken in ieder geval World of Hurt (érg goed gespeeld). Halverwege zakt het iets in, wanneer ze achter elkaar drie akoestische nummertjes doen, maar daarna gaan ze stevig door. John Hiatt's Have a Little Faith In Me brengt ze op indrukwekkende wijze. The Great Escape is ook nog een hoogtepunt. Tussendoor af en toe een amusant praatje - ze is ontwapenend schattig en lief. Ze speelt vanzelfsprekend veel van haar laatste cd. Concert eindigt in stijl met I'm Not So Tough.

Prima zangeres, prima band, prima concert!