zondag

Diamanten

De Woestijnruiters van CatanVanmiddag weer eens Catan gespeeld. Deze keer opnieuw één van de zes kleine uitbreidingen van het Kolonisten van Catanspel: De Diamanten. Ook weer een goed spel. Je speelt het als het basisspel plus de Zeevaardersuitbreiding. Het extra element zit hem in vier bijzondere eilanden, waar geen grondstoffen te halen zijn, maar in plaats daarvan diamanten.

De kolonisten op Catan hebben alles wat hun hartje begeert, maar dan bereikt hen het nieuws dat er diamanten zijn gevonden op een paar naburige eilandjes. De hebzuchtige inwoners trekken er direct met zijn allen op uit om er zoveel mogelijk van buit te maken. Natuurlijk zijn ook de zeerovers weer paraat om de pas gedolven steentjes weer net zo hard terug te stelen. Toch lukt het bijna iedereen om er een aantal van naar het thuisfront te brengen…

Leuk scenario.

De extra spelregels zijn vrij simpel; alles wijst zich min of meer vanzelf. Het spel ging heel erg gelijk op. En Franka won natuurlijk weer - dat mens is nauwelijks te kloppen.

Geen opmerkingen: