Het geval van het ernstig zieke huisdier met een gezichtsafwijking

Ajax gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de tuchtcommissie om Wesley Sneijder voor twee wedstrijden te schorsen. Zoals ze ook de geldboete van € 500 voor trainer Henk ten Cate niet accepteren.

De scheidsrechter stuurde tijdens de wedstrijd tegen Sparta eerst Sneijder en later Ten Cate van het veld wegens schelden.

JaakkeHet is zowel onbegrijpelijk als onverantwoordelijk van het bestuur van Ajax dat ze hun eigen mensen de hand boven het hoofd houden. Met name het gedrag van Sneijder kan écht niet. Hij was overduidelijk geïrriteerd en verloor zijn zelfbeheersing. Daarop konden we via de televisie allemaal zien wat er gebeurde. Schandalig.

Toegegeven, het niveau van de Nederlandse scheidsrechters is bedroevend. Maar dat geeft niemand het recht om ze te beledigen. Voetballers moeten beslissingen van scheidsrechters accepteren. Trainers moeten hun mond houden tegen de leiding. Het publiek mag zich niet laten gaan in kwetsende spreekkoren.

Het bestuur van Ajax zou moeten zeggen dat Sneijder en Ten Cate hun club én de voetbalsport in diskrediet hebben gebracht en dat Ajax dat veroordeelt. En accepteer dan de straf die daarbij hoort. En ga zeker niet zeggen dat dit allemaal normaal is, dat voetbal een mannensport is en dat scheidsrechter Bossche een 'beetje over zijn theewater' was. Jakkes.

Het lijkt een cultureel probleem: Nederlanders kunnen niet omgaan met autoriteiten. We kunnen op de een of andere manier niet accepteren dat mensen vanuit hun rol/positie/functie macht over ons uitoefenen.

Link: Blinde homo (All Stars)

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management