This is our last dance

Queen + David Bowie - Under Pressure (Rah Mix)

En weer een nieuwe aanwinst voor mijn cd-verzameling. Uitgebracht in 1999, als single van het veel bekritiseerde "Queen +"-album.

De originele versie van deze onvervalste rock-klassieker stamt uit 1981. Het was een fraai en zeer geslaagd staaltje van strategisch marketen. Bowie zit even in between projects, zonder band en zonder plannen. Queen heeft al een tijdje geen nummer-1 hit in Engeland gehad. De heren ontmoeten elkaar toevallig in Montreux, waar Bowie bezig is met de opname van "Putting out Fire" voor de soundtrack van de film "Cat People" en Queen zit daar in de studio voor de opnames van het album Hot Space. Even een vluggertje samen en hup: een wereldhit is geboren.

In 1999 werd de verzamelaar "Queen + (Greatest Hits vol 3)" uitgebracht, een hele serie bekende en wat minder bekende Queen-songs waaraan ook andere bekende artiesten meewerkten. George Michael, Elton John, Montserrat Cabellé. Bij gelegenheid daarvan werd Under Pressure nog eens door de techno-mix-molen gehaald. Het resultaat is deze Rah Mix, die op single werd uitgebracht. En die Under Pressure opnieuw in de Britse top-20 bracht.

Niet om over naar huis te schrijven. Veel echo's en herhalingen van korte stukjes uit Freddie's en David's origineel. Een nerveuze disco-drumbeat eronder. Veel synthesizers. Schoolvoorbeeld van hoe je een uitstekend nummer met gebruik van veel techniek kunt omtoveren in een parodie.

Op de cd-single staat verder nog de Bohemian Rhapsody (geafficheerd als Song of the Millennium) en Thank God It's Christmas.

Bijzonderheid: ik heb een uitgebreide cd-verzameling, maar dit is mijn eerste Queen-cd.

Reacties

Babs zei…
Under Pressure, dat singeltje heb ik nog. Overigens ook bijna alle Queen elpees, behalve Queen I die heb ik stom genoeg weggegeven.
Anoniem zei…
Even op je site geweest, 1ste queen cd? Meer een Bowie-fan zeker?
Baba O'Riley zei…
Geen Queen???? Maak wel ff een verzamelaar voor je....

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management