I'm Your Man

George Michael - 25LIVE, Rotterdam Ahoy'

Eindelijk was het dan zover: het langverwachte optreden van George Michael. Vol verwachting toog Franz samen met Isis, Felix en Astrid naar Ahoy'. Het was belachelijk druk op de wegen naar en rond Rotterdam, maar gelukkig arriveerden we ruim op tijd. Even een snelle hap en toen naar binnen. Vooral Isis was erg gespannen. Dan weer huppelend en kwekkend, dan weer ingetogen en stil bereidde zij zich voor op een persoonlijke ontmoeting met George. We vonden een plekje op de eerste ring, rechts van het podium, waar we verwachtten het redelijk te kunnen zien.

Om iets voor half negen begon de show. Geen voorprogramma, maar direct de hoofdact. George droeg een zwart pak over een lichtgekleurd overhemd. En hij droeg een bril. Het eerste dat opviel was zijn perfecte stem. Wat kan die man goed zingen! Hij werd daarbij begeleid door een grote groep muzikanten en backing vocals; ik denk dat er wel twintig mannen en vrouwen op het podium stonden. Dat podium bestond overigens uit drie etages stellingen over de hele breedte van de zaal. Het onderste niveau was voor de keyboard-spelers, het tweede niveau voor de percussionisten en helemaal bovenaan de anderen: links de drummer en de bassist, rechts de gitaristen. De backing vocals stonden meestal drie-aan-drie aan weerszijden van het hoofdpodium. En dat hoofdpodium was het domein van de ster van de avond zelf.

George toonde zich een ervaren en enthousiaste performer, die het publiek in no-time buitengewoon enthousiast kreeg. Onbegrijpelijk dat hij maar zo weinig optreedt, want hij deed het met klaarblijkelijk erg veel plezier. Al snel zat de stemming erin, en die ging er eigenlijk niet meer uit. Zelfs niet door de pauze van 20 minuten halverwege het concert.

Shoot the Dog: de president laat zich verwennen door een Engelse bulldog

George koos voor een setlist waarin ballads en uptempo liedjes elkaar afwisselden. Naar mijn smaak iets té veel ballads. "The First Time Ever I Saw Your Face" had voor mij niet gehoeven. Maar voor de rest allemaal prima songs, alle bekende hits kwamen aan de beurt. De show was over voor ik er erg in had.

Prima concert!

George Michael, klik voor een vergroting

Setlist: Flawless / Fast Love / Father Figure / Star People / First Time Ever I Saw Your Face / Praying For Time / Too Funky / You Have Been Loved / Everything She Wants / My Mother Had A Brother / Shoot the Dog --break-- Faith / Jesus to a Child / An Easier Affair / Amazing / I'm Your Man / Outside --encores-- Careless Whisper - Freedom

Reacties

Anoniem zei…
Aan de hoeveelheid tekst dat er in deze log wordt geschreven over het poduim, de kleding van George en de opstelling van de backing vocals lijkt dat belangrijker dan het maken van het mooie muziek.
Isis zei…
De muziek was zo geweldig! Het podium, zijn kleren, alles was juist bijzonder door de gestileerdheid ervan. Zijn stem en songs maakten écht de avond!
Anoniem zei…
Anita en ik zeiden gisteravond nog tegen elkaar: In de periode, dat George nog regelmatig nieuwe albums uit bracht, zouden we hem graag een keer live gezien willen hebben.
En nu is hij hier geweest en hebben we hem helemaal gemist.
En zo te horen, moeten we daar spijt van hebben.

Nou ja, dan nog maar een keer één van z'n CD's opgezet!
Baba O'Riley zei…
Vond het ook een zeer goed concert. Vooral het geluid was on ahoys goed. Mooie show, leuke setlist en top entertainer.

Populaire posts van deze blog

Over congressen en vliegtuigen

IJzeren Poort

Flatten the curve