Op zoek

Moody Blues - In Search of the Lost Chord

In Search of the Lost Chord

Na lang wachten eindelijk bij de post: de Deluxe Edition van The Moody Blues' "In Search of the Lost Chord". Op 7 november door de internetwinkel verstuurd, op 29 november door TPG Post afgeleverd. Die post is ook niet meer wat het geweest is.

Maar dat maakt deze cd niet minder mooi. Wat een prachtig album is dit. Gemaakt in 1968, op het hoogtepunt van de flower-powertijd. En het ademt op en top de sfeer van die periode. In 2006 met opgepoetst geluid op sacd uitgebracht. Inclusief een bonus-cd met alternatieve mixen van de liedjes, plus vijf opnames uit BBC-radio-sessies (voor Top Gear en voor The Afternoon Pop Show) ook uit 1968. De kwaliteit van de mix was zeker voor die tijd al uitstekend. En het klinkt nu allemaal nog mooier - ronduit geweldig!

Jammergenoeg geen 5.1-surroundmix op deze hybride sacd. Maar verder is er helemaal niks mis met dit album. Als je tenminste van de symfonische popmuziek van deze jongens houdt. Maar dat spreekt voor zich. Steek de wierook maar aan.

Tracklist: Departure /·Ride My See-Saw / Dr. Livingstone, I Presume? / House of Four Doors / Legend of a Mind / House of Four Doors, pt.2 / Voices in the Sky / The Best Way to Travel / Visions of Paradise / The Actor / The Word / OM

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management