Daar aan de plas

het diner zonder partners

Vanavond het jaarlijkse "diner zonder partners". Vijftig mannen, drie vrouwen. De gewenste m/v-verhouding is nog niet helemaal gerealiseerd binnen ons bedrijf. We zitten in restaurant Minang Kabau, aan de Kralingse Plas in Rotterdam. Prachtig plekje, met grandioos uitzicht op de bij avond indrukwekkende Rotterdamse skyline.

Als twee heren op leeftijd mijmer ik met (binnenkort ex-)collega Rick terug naar die zomer van 1970, toen in het bos hier vlakbij het legendarische Holland Pop Festival werd gehouden. The Byrds, Santana, Pink Floyd, Jefferson Airplane, Mungo Jerry.

De gespreksthema's aan tafel zijn de voor de hand liggende: naast de projecten bij de verschillende klanten is het vooral veel voetbal. De Ajax-Feyenoord-PSV-animositeit bereikt een nieuw hoogtepunt. Opvallende stellingen: "PSV-Twente was natuurlijk doorgestoken kaart, maar daar hoor je niemand over", "Erwin Koeman is de slimste trainer van allemaal", "Ajax scoort altijd veel in De Kuip" en het klapstuk: "a.s. zondag wordt Ajax kampioen".

Marcel vertelt een sterk verhaal. Toevallig speelt dat, net als het Holland Pop Festival, ook in 1970. Hij was toen als kleine jongen, net als Hugo Borst, aanwezig op Het Kasteel bij de wedstrijd Sparta-Utrecht, waar hij met eigen ogen heeft gezien hoe Eddy Treijtel die meeuw uit de lucht schoot. Nu is algemeen bekend dat iedereen in Rotterdam daarbij geweest is, terwijl er toch maar 32,000 man in het stadion konden.

Collega Sjaak blijkt een enthousiaste amateurwielrenner te zijn. Vorig jaar winnaar van het criterium van Rijswijk. Chapeau! Dat wist ik niet; daar zijn deze bijeenkomsten dus erg goed voor.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Over congressen en vliegtuigen

IJzeren Poort

Flatten the curve