Revolver

Is er nog toekomst voor de klassieken

Revolver Magazine is een Nederlands, tweemaandelijks tijdschrift dat voor het eerst uitkwam in december 2005 en bedoeld is om een alternatief te bieden voor het muziektijdschrift OOR. Revolver gaat voornamelijk over rockmuziek uit de jaren '60, '70 en '80, maar biedt ook ruimte aan films en gevestigde artiesten uit het heden.

Revolver is een initiatief van Tjerk Lammers, oud-hoofdredacteur van het popblad Aloha. Lammers kreeg in de jaren '00 problemen met zijn uitgever, omdat die zijn medewerkers niet betaalde voor hun werk. Toen Aloha in 2005 fuseerde met OOR, richtte Lammers een eigen tijdschrift op, uit passie voor muziek. Dat werd Revolver, genoemd naar "de beste popplaat aller tijden, van de beste popgroep aller tijden": 'Revolver' van The Beatles.

Het blad is gevuld met interviews met artiesten als Supertramp en Santana, verhalen over onder anderen The Beatles, recensies enzovoorts. Bovendien zit bij elke editie van het blad een gratis cd.

Op 6 maart 2007 laat Tjerk Lammers via de website van Revolver weten dat het blad (al dan niet tijdelijk) ophoudt te bestaan, terwijl hij in het februarinummer nog aankondigde er een maandelijks magazine van te maken.

Dat is jammer. Aloha was een prima blad. Toen dat in 2005 ophield te bestaan miste ik het echt. OOR is voor mij geen geen alternatief. En ik was blij toen Revolver de Aloha-draad weer oppakte.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management