Het bavianenmysterie

Bavianen Emmen weer tot rust gekomen

De honderdtwintig bavianen in Dierenpark Emmen zijn weer rustig. De arme dieren hebben bijna twee weken nerveus op een kluitje gezeten op hun apenrots.

Normaal gesproken zijn de mantelbavianen actief en benutten ze hun apenrots optimaal, maar sinds eind vorige maand keken zij naar de Afrikaanse savanne naast de apenrots. Ook sliepen zij, tegen de gewoonte in, regelmatig buiten op de rots. Wie zich even van de groep afzonderde maakte snel dat hij weer veilig terugkeerde. Zij vlooiden elkaar en aten alleen voedsel dat binnen bereik lag.

De mantelbavianen verkeerden al twee keer eerder in een dergelijke mysterieuze gemoedstoestand. In 1994 en in 1997 ging het na drie tot vier dagen over. "We weten nog steeds niet wat er toen aan de hand was." Er zijn geen vergelijkbare apenmysteries bekend in andere dierentuinen.

Wetenschappers van de universiteit van Assen onderzoeken nu of er een verband bestaat tussen het gedrag van deze apen en de levensgrote Frans Bauer-poster die twee weken geleden in het dierenpark werd geplaatst en daar tot het paasweekeinde heeft gehangen.

Reacties

Babs zei…
Hahahahaha! Echt grappig :))

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve