De Oscar Moenstrofee

De 32e speelronde, de ontknoping is spannender dan ooit. Wie zal over twee weken die schaal omhoog mogen houden? Wie gaat er met die felbegeerde Oscar Moenstrofee prijken? Ajax, PSV en AZ wonnen hun partijen; de beslissing zal pas vallen op de laatste dag.

De nominaties vinden we deze week bij de andere ploegen. U kunt stemmen op Feyenoord-trainer Erwin Koeman, Excelsior-verdediger Mitchell Piqué, Vitesse-verdediger Siebe Blondelle, en, het kan niet op, de gehele selectie van ADO.

Erwin Koeman

Erwin KoemanDe trainer van Feyenoord maakt na de zoveelste kansloze nederlaag van zijn team een radeloze indruk. Hij weet niet meer wat hij zou kunnen doen om het tij te keren. "Ik kan toch niet zomaar vier, vijf nieuwe spelers in de selectie wisselen". Waarom niet, vraag ik mij dan af. Met deze jongens wordt het natuurlijk helemaal niks meer. De vijfde plaats raakt uit het zicht. En het ziet er niet naar uit dat het nog goed gaat komen. De play-offs voor die plaats in het UEFA-cup-toernooi wordt nog een hele toer. Ik vraag me af of Erwin dat nog gaat meemaken.

Mitchell Piqué

Mitchell PiquéHet gaat niet goed met Excelsior. De ploeg pakt te weinig punten en zakt langzaam maar zeker steeds verder weg in de stand. Zaterdagavond kwam concurrent RKC op bezoek op Woudesteijn. Dan mag je niet verliezen natuurlijk. RKC blijkt de betere ploeg. Het verschil zit vooral in de verdediging. Geweldig in beeld gebracht door Mitchell Piqué. De Excelsior-verdediger struikelt vlak voor tijd over zijn eigen benen bij het wegwerken van een voorzet. En daarmee stelt hij zijn directe tegenstander Tim Janssen in staat om eenvoudig zijn derde doelpunt van de wedstrijd te maken: 0-3.

Siebe Blondelle

Siebe BlondelleSiebe Blondelle is verdediger van Vitesse. In maart 2006 debuteerde de verdediger niet alleen met een doelpunt, maar ook met een rode kaart (twee maal geel in de thuiswedstrijd tegen Roda). Vandaag speelt Vitesse in Alkmaar tegen AZ. Siebe staat niet in de basis, tot zijn grote teleurstelling. Maar tot zijn enorme tevredenheid komt AZ in de eerste helft op voorsprong. In de rust mag hij invallen. Yes! Zijn invalbeurt duurt drieëneenhalve minuut. Hij geeft Steinsson een draai om de oren (die zal het er wel naar gemaakt hebben), scheidsrechter Dick Jol ziet het en geeft Siebe een rode kaart. Lekkere invalbeurt.

Zijn trainer Aad de Mos legde na afloop de schuld voor de zoveelste verloren partij bij de scheidsrechter. Wat een kul! Hij zou bij zichzelf te rade moeten gaan en zich afvragen hoe het toch komt dat zijn spelers zo opgefokt het veld in gaan.

de selectie van ADO

Selectie ADO 2006/2007Het is gedaan met ADO. Stijf onderaan. Gedegradeerd. Volgend jaar Jupiler League. Zo komt die ooievaar op de Vijverberg natuurlijk never nooit meer terug. Een aantal spelers mag transfervrij vertrekken bij degradatie, en dat was te merken de laatste weken. Hebben ze daarom nu Frans Adelaar weggepest in het najaar? Schande!

De enige troost is het mooie stadion dat ze volgend seizoen mogen gebruiken. Goodbye ADO, we zullen jullie missen. Vooral onze helden Bosschaart, Postma, Vreven en Bodde, samen goed voor minimaal twaalf punten per seizoen.Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve