De Oscar Moenstrofee

Vandaag was de voorlaatste speelronde van de competitie, en het is spannend. PSV heeft de riante voorsprong die het met de kerst had helemaal verspeeld.

Voor de nominaties blijven we deze week in Eindhoven. U kunt stemmen op trainer Ronald Koeman, op de winterbanden van de plaatselijke kampioenskar en op de hamstring van Alex.

Buiten mededinging is er nog wel een eervolle vermelding voor Jean-Paul de Jong (Utrecht), die vandaag zijn 83e gele kaart verdiende, waarmee hij een nieuw record vestigde. Het oude record stond op naam van Barry van Galen.

Ronald Koeman

Ronald KoemanDe trainer van PSV is een veelgeplaagd man. PSV maakte een dramatisch zwakke periode door. Het werd uitgeschakeld voor de KNVB-beker (tegen NAC) en voor de Champions League (tegen Liverpool). De werkelijk enorme puntenvoorsprong in de competitie verdween als sneeuw voor de zon. En toch leek alles nog net op tijd goed te komen; Twente werd met 2-0 verslagen en PSV had het kampioenschap nog in eigen hand. Dan komt die voorlaatste wedstrijd, tegen Utrecht. PSV komt al vroeg op voorsprong en tot vlak voor tijd is er geen vuiltje aan de lucht. Maar voetbal is een raar spelletje; uit de enige kans van de middag scoort Utrecht de gelijkmaker. De paniek was af te lezen aan de ogen van Koeman.

Hij weet het nu helemaal niet meer. Volgens de trainer heeft PSV de titel gedeeltelijk uit handen laten glippen, maar hij heeft toch een klein beetje hoop. „Het is zo'n gekke competitie. We moeten ons daarom maar vasthouden aan de laatste wedstrijd.”

De winterbanden

 PSV stond met de kerst zoveel punten voor dat ze er in Eindhoven serieus rekening mee hielden dat het kampioenschap al in de winter gevierd zou gaan worden. „We moeten maar alvast winterbanden bestellen voor de kampioenskar, zodat we veilig door de stad kunnen rijden.” Die kampioenskar zal dit jaar gewoon op stal blijven. Helemaal geen feestelijk rondje door de lichtstad. De grap met die winterbanden zal een voetbalklassieker worden: Eindhovense hoogmoed komt voor de val.

De hamstring van Alex

AlexDe beste voetballer van PSV is Alex. Vanwege een hamstringblessure moest hij een aantal weken geblesseerd aan de kant blijven. En hij werd zeer node gemist. Vandaag was hij er voor het eerste weer bij, en het verschil was duidelijk. Hij leidde de PSV-verdediging als een veldheer, PSV gaf geen kans weg. Totdat hij een kwartier voor tijd naar de kant moest, kennelijk speelde de blessure toch weer op. En prompt ging het mis. Alex maakt het verschil. De hamstring van Alex dus ook.


Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve