De goal van het jaar

Messi maakt een wondermooie goal voor Barcelona in de wedstijd tegen Getafe.Twee druppels water met die goal van Maradona tegen Engeland op het WK86 in Mexico.

Reacties

Unknown zei…
Waar zijn de types Wouters, Kohler, De Wolf en alle Italiaanse verdedigers gebleven?

Zo'n zelfzuchtige dribbelactie in het hedendaagse voetbal moet na een paar meter al met de juiste middelen worden gestopt.
Anoniem zei…
UIT: DE VOLKSKRANT VAN 21-04-07

Messi oogst lof voor zijn kopie van kunstwerk Maradona

Van onze verslaggever


AMSTERDAM - Doelpunt van Messi in bekerduel van Barcelona vertoont een grote gelijkenis met dat van zijn idool tijdens WK 1986.

De kopie van een kunstwerk van Diego Maradona heeft wereldwijd bewondering geoogst. Het doelpunt dat Lionel Messi woensdag voor Barcelona maakte, in een bekerwedstrijd tegen Getafe, vertoonde grote gelijkenis met een succesvolle solo van zijn landgenoot.

Dat ontging ook Messi niet. De jonge Argentijn (19) stak na de wedstrijd zijn landgenoot een hart onder de riem. Maradona verblijft momenteel (weer) in een ziekenhuis, ditmaal als gevolg van zijn alcoholverslaving.

‘Diego heeft me altijd gesteund en ik hoop dat hij snel beter wordt. Iedereen in Argentinië mist hem.’

Messidona, werd Messi in Spanje onmiddellijk genoemd. De overeenkomsten tussen het doelpunt dat Maradona in 1986 maakte, op het WK in een wedstrijd tegen Engeland, en dat van Messi, zijn legio.

Aan beide doelpunten ging een solo vooraf, die werd begonnen op de middenlijn, aan de rechterkant.

Zowel Maradona als Messi bracht de stand in de wedstrijd op 2-0. Maradona had in de kwartfinale tegen Engeland in het Azteca-stadion 12 balcontacten nodig voor zijn solo, Messi tegen Getafe (halve finale Spaanse beker) in Camp Nou 13.

Maradona voltooide zijn solo destijds in 10,8 seconden, Messi kon zich na 12 seconden laten toejuichen.

In 1986 passeerde El Pelusa, Pluisje, in Mexico zes Engelsen: Hoddle, Reid, Sansom, Butcher, Fenwick en doelman Shilton. Messi, La Pulga, de Vlo, danste woensdag in Barcelona langs Nacho, Paredes, Alexis, Belenguer en passeerde ook doelman Luis Garcia van Getafe.

Nóg een opmerkelijke overeenkomst: zowel Maradona als Messi vierde zijn feestje na het doelpunt op het veld bij de rechter cornervlag.

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve