De Oscar Moenstrofee

De 31 speelronde, na vandaag nog drie wedstrijden. En er is nog niets beslist. Eindhoven lijkt er helemaal niets meer van te kunnen, maar toch staan ze nog steeds bovenaan. Amsterdam rekent zich al wekenlang rijk, maar staat toch na vandaag op de derde plaats. En Van Gaal heeft alles al wekenlang van tevoren gezegd. Het zal nog drie weken lang erg leuk zijn.

Wie moeten we deze week in hemelsnaam voor u nomineren? Ja, gewone blunders genoeg! Wat dacht u van die van RKC-doelman Lemmens? Of van het komische duo Hout en Klaas in het hart van de verdediging van NAC (ik bedoel natuurlijk Penders en Zwaanswijk)? Echte toppers op hun gebied. Maar toch, voor de nominaties deze week gaan we naar de traditionele top-drie. PSV, Ajax en Feyenoord bakken er in deze cruciale fase van het seizoen ontiegelijk weinig van. En juist nu komt het aan op leiderschap. U kunt stemmen op de inspirerende leiders: Henk ten Cate, Peter Bosz en Ronald Koeman.

Henk ten Cate

Henk ten Cate: 'het komt door het veld'De trainer van Ajax weet precies de vinger op de zere plek te leggen: "op dit veld kun je niet goed voetballen", zei hij na de wedstrijd tegen RKC (2-2). Terwijl hij toch had kunnen zien dat het een beperkte ploeg als RKC redelijk lukte om een aardige pot voetbal op de mat te leggen. Typisch Amsterdams om de schuld voor deze teleurstelling buiten jezelf te zoeken. Dan kun je er immers zelfs niks aan doen, toch? Ga zo door, Henk, en Ajax wordt op zeker geen kampioen.

Peter Bosz

Peter Bosz: 'karaktermoord'De technisch directeur van Feyenoord is verongelijkt. Na de met 4-0 verloren thuiswedstijd tegen Groningen kwam een gedeelte van het nog altijd hondstrouwe legioen in opstand. En na eerder Jorien van de Herik is nu Peter Bosz het mikpunt. Van Hanegem stookte het vuurtje van de week al eens flink op. "Zo lang Bosz bij Feyenoord zit, wil ik niks met die club te maken hebben", schreef Willem in zijn column in het AD, verwijzend naar Van Hanegems vertrek bij Feyenoord in 1995 en Peter Bosz' discutabele rol daarin als speler. "Dat is karaktermoord", reageerde Bosz. In het stadion hingen spandoeken: „Peter we vertrouwen je voor geen meter" en „Bosz is de Klosz".

Enkele honderden opgewonden fans van Feyenoord kwamen na de wedstrijd samen op de parkeerterreinen voor het stadion, kennelijk om het Maasgebouw te bestormen. Met de nodige moeite konden de mobiele eenheid en de politie een veldslag voorkomen. Er werden hier en daar vernielingen aangericht, onder meer aan auto's. In het Maasgebouw komen onder anderen de officials, bestuursleden en sponsors samen.

Bosz is de Kop van Jut. Wie wil er slaan?

Ronald Koeman

Ronald Koeman: 'we leggen ons er niet bij neer'PSV-coach Ronald Koeman heeft nog altijd de hoop op de landstitel niet opgegeven. De trainer zag zijn elftal zaterdagavond met 2-1 verliezen van NEC, waardoor de club de grote voorsprong in de eredivisie lijkt te hebben verspeeld. „Maar we leggen ons nergens bij neer. Voetbal is een vreemd spel en daar houden we onszelf aan vast. Vanaf dit moment krijgt ook Ajax met de druk te maken.” Koeman toonde zich wel erg teleurgesteld over de nederlaag tegen NEC, waarin PSV bij fases werd overspeeld. Vanaf de 1-0 tot een kwartier na de pauze maakten de Eindhovenaren een totaal verweesde indruk. „Dat was een fase van totale desorganisatie”, aldus Koeman. „Daarover ben ik het meest teleurgesteld. Het vertrouwen ontbreekt bij ons volledig.”

Ronald gelooft er zelf niet meer in. En als je zelf het geloof en het vertrouwen niet hebt, hoe kan je het je spelersgroep dan geven?Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen