Le Tour 2007

We zijn aan het aftellen. Nog drie weken en het grote sportieve zomerfeest gaat weer van start: de Tour de France. We hebben er zin in. Het zou elk jaar weer het sportieve hoogtepunt van de maand juli moeten zijn.

Het schema van de Tour 2007; klik voor een vergrotingDe Tour begint dit jaar in Engeland. Op zaterdag 7 juli is de proloog, 7,9 km door het centrum van Londen.

We krijgen dit jaar een tour die met de wijzers van de klok meedraait door Frankrijk. Rechtsom dus: eerst de Alpen, dan de Pyreneeën. Het is een interessant programma. Geen ploegentijdrit, geen aankomst op l'Alpe d'Huez. Maar wel drie zware ritten door de Alpen en drie door de Pyreneeën. Aankomsten bergop: Tignes (8e etappe), Plateau-de-Beille (14e etappe) en de koninginnerit met finish op de Col d'Aubisque (16e etappe). En dan zijn er ook nog twee lange individuele tijdritten.

We kijken er al naar uit.

Reacties

Freek zei…
En eigenlijk is de mooiste etappekoers gisteren al begonnen. De Ronde van Zwitserland is qua landschap toch de mooiste Ronde, op de voet gevolgd door de Ronde van Romandië. Daar kan Le Tour niet aan tippen. België 1 zendt er weer een hoop van uit. Dat is dus weer genieten van alle mooie beelden van de renners door het mooie Zwitserland.
Anoniem zei…
Als het allemaal goed gaat, ga ik minstens één etappe van dichtbij mee maken vanuit 'mijn' vakantiehuisje in de Bourgogne. Dat wordt dan waarschijnlijk 12 juli de etappe eindigend in Autun of de etappe een dag later, die eindigt in Bourg-en-Bresse.
De laatste keer dat ik een etappe zag is al zeker 15 jaar geleden. Ik heb er wel weer zin in, in dat waanzinnige circus,
La grande boucle!!

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem