The Song Remains the Same

Het oude liedje?

Officiele bevestigingen zijn er niet, maar van verscheidene kanten duikt het verhaal op dat Led Zeppelin druk bezig is met de voorbereidingen voor een comeback.

De kans is erg groot dat Led Zeppelin in ieder geval één maal zal optreden voor hun oude platenbaas Ahmet Ertegun, de oprichter van Atlantic Records. Dit concert zal later dit jaar plaats moeten vinden in Londen. De band zal tijdens dit optreden bestaan uit alle nog in leven zijnde originele bandleden (Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones) plus wijlen John Bonham's zoon Jason op drums.

Een anonieme bron vertelde de Amerikaanse website World Entertainment News Network dat de heren naast het eenmalige concert een daaropvolgende tournee serieus overwegen. Deze zou dan volgend jaar moeten gaan plaatsvinden.

Led Zeppelin in concert

Opmerkelijk. Led Zeppelin was écht een band van de jaren zeventig. Opgericht in 1968, ontbonden in 1980. Led Zeppelin heeft wereldwijd ongeveer 300 miljoen albums verkocht waarvan er alleen al 100 miljoen in de Verenigde Staten. Hoge verkoopcijfers hoewel de band geen echte "hitmachine" was, meer een band die het van de albums en de concerten moest hebben. Conclusie: Led Zeppelin behoort tot de beste rockbands ooit. Tot op de dag van vandaag heeft de band zijn aandeel in de muziek niet verloren. Nog steeds is Led Zeppelin inspiratiebron voor veel nieuwe muzikanten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen