De echte toppers!

The Who - Sportpaleis Ahoy' Rotterdam - 5 juni 2007

We hadden met elkaar afgesproken om zeven uur bij de ingang van Ahoy. En guess what? Allemaal stipt, zelfs Brian! Baba O'Riley, Hans, The Shark, FritZ, The Hunter en Fury Noir waren klaar voor een avondje flink rocken. Recht-toe recht-aan, 1-2-3-4, gaan!

We hadden zeer goede plaatsen in de arena, redelijk dicht bij het podium en konden het allemaal erg goed zien. En horen! Voorprogramma, The Cult, was vooral hárd. Ze smeten zeven liedjes als een snoeiharde gitaarbrei de zaal in. Ik was blij toe toen ze She Sells Sanctuary inzetten. Dat is nog wel een goede song en Ian vertelde er tot mijn niet geringe opluchting bij dat het hun laatste zou zijn.

Daarna begon het échte werk. Intro was direct raak. I Can't Explain, The Seeker en Substitute zorgden er vanaf de eerste minuten voor dat de stemming er goed in zat. En die ging er niet meer uit. Roger zwaaide wat af met zijn microfoon. Zak Starkey trommelde dat het een lieve lust was.

Zak StarkeyVervolgens een lekkere mix van oude hits, crowd-pleasers en nieuw werk. Enkele verrassende liedjes in de set (Real Good Looking Boy, Drowned). Geen Glass & Wire, maar daarvoor in de plaats lekker gevariëerd werk, ook van hun 2006-album Endless Wire. In de toegift songs van Tommy.

Hoogtepunten: Behind Blue Eyes, Baba O'Riley, My Generation (met een uitblinkende Pino op bas), The Real Me (waarin Zak liet zien en horen wat-ie allemaal kan met een paar stokjes en trommels) en Won't Get Fooled Again. De ster van de avond was Pete, de uitvinder van de powerchords. Hij molenwiekte er spectaculair op los en leidde de band als een generaal.

Pete was ongehoord goed op dreef. Roger's stem blijft fenomenaal. Na afloop was ik helemaal hyper. Staande ovaties waren meer dan verdiend. Het Who-concert was super! Geweldige sound, prima presentatie.

Kortom: mijn eerste Who-concert was fantastisch! Zit in de top-3 van mijn beste concerten ooit (met Bowie Rotterdam 2003 en Stones Utrecht 2003). Dit was een memorabele avond.

Daltrey en Townshend

The Who is top van de Champions League van de rock 'n roll!

setlist: I Can't Explain / The Seeker / Substitute / Fragments / Who are You / Behind Blue Eyes / Real Good Looking Boy / Baba O'Riley / Eminence Front / Drowned / Man in a Purple Dress / The Real Me / You Better You Bet / My Generation - Cry If You Want / Won't Get Fooled Again --encores-- The Kids are Alright / Pinball Wizard / Amazing Journey - Sparks / See Me, Feel Me / Tea and Theatre

Onbegrijpelijk dat de zaal niet was uitverkocht voor dit enige concert van deze tour in Nederland, nadat ze tien jaar niet in ons land waren geweest.

Recensies

Het Parool - "The Who nog steeds overtuigend"
Oor - "Best of-show van The Who"
AD - "The Who nog niet versleten"

Reacties

Baba O'Riley zei…
Dit was zonder twijfel een ROCK concert. geweldige avond gehad, wat een power. Ook mijn top3 beste concerten ooit!!!! Echt genoten.

Zaal was zo goed als uitverkocht op een enkele plek op de 2e ring.

Nog toevoeging: 2 foutjes in de setlist: Real Good Looking Boy en Drowned ipv drawn in your love.

Op http://www.themusic.com/encore/thewho2007 kan je de officiele CD/DVD bootleg bestellen. Opbrengsten gaan volledig naar het goede doel!!!!
Anoniem zei…
Het was geweldig! Wat een live band!
Anoniem zei…
Zo te horen moet ik weer eens spijt hebben, dat ik geen andere prioriteiten heb gesteld!! :-(
Unknown zei…
Het was fantastisch!
Anoniem zei…
ik had er al spijt van en nu na het lezen van dit verslag nog meer !!! Jammer hoor, nu nog eens 10 jaar wachten, dan heb ik waarschijnlijk een rolstoelplaats nodig

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve